Malmö 1914 ─ en stad inför språnget till det moderna

 

Av Roger Johansson (red) och Göran Larsson (red), Irene Andersson, Torbjörn Andersson, Lars Berggren, Fredrik Björk, Sif Bokholm, Sune G. Dufwa, Claes Fürstenberg, Bo Gentili, Roger Johansson, Arne Järtelius, Rune Jönsson, Göran Larsson, Bodil Liljefors Persson, Kerstin Martinsdotter, Kjell Å. Modéer, Stefan Nyzell, Lennart Olausson, Anders Resnert, Olga Schlyter, Anna Svensson, Henry Tordenström och Tyke Tykesson.

 

Malmö 1914 är en bok för dig som vill upptäcka livet i en svensk storstad det dramatiska märkesåret 1914. Förutom uppseendeväckande händelser som Baltiska utställningen under sommarmånaderna och trekungamötet i december ger boken en bred bild av Malmö inför språnget till det moderna.

 

INBUNDEN. 2013-11-22.

 

Beställ här

Gå till historien. Tolv vandringar för dig som vill upptäcka Malmö

 

Av Roger Johansson (red), Åsa Andersson, Fredrik Björk, Lars Berggren, Mats Greiff, Anna Holmberg, Roger Johansson, Rune Jönsson, Göran Larsson, Bodil Liljefors Persson, Johan Lundin, Petra Metz, Anders Reisnert, Anna Sundman Markström, Anette Tingström och Tyke Tykesson.

 

Gå till historien är en bok för dig som vill upptäcka Malmö. I tolv avsnitt presenteras vandringar på olika teman i tid och rum. Boken är skriven av sexton författare som alla har specialkunskaper inom sina områden. Den är rikligt illustrerad med bilder och teckningar. Varje vandring finns utritad på en karta.

 

INBUNDEN. 2011-05-19.

 

 

 

Beställ här

Gå till historien. Sex vandringar för dig som vill upptäcka Malmö ─ på arabiska

 

Av Roger Johansson (red), Lars Berggren, Roger Johansson Rune Jönsson, Göran Larsson, Bodil Liljefors Persson, Petra Metz, Anders Reisnert, Anette Tingström och Tyke Tykesson.

 

Gå till historien är en bok för dig som kan arabiska vill upptäcka Malmö. I sex avsnitt presenteras vandringar på olika teman i tid och rum. Boken är skriven av nio författare som alla har specialkunskaper inom sina områden. Den är rikligt illustrerad med bilder och teckningar. Varje vandring finns utritad på en karta.

 

INBUNDEN. 2015-02-11.

 

Beställ här

Malmö högskola tar form

 

Av Roger Johansson (red), Pierre Mens (foto), Stefan Bengtsson, Lena Derbring, Björn Fryklund, Kjell Gunnarsson, Olle Holmberg, Roger Johansson, Inger Lindstedt, Lars Matsson och Anders Peterson.

 

Malmö högskola invigdes 1998 och har under sin korta existens varit expansiv: 2015 är den Sveriges yngsta och största högskola med 24 000 studenter och 1 400 anställda. Boken tecknar en bild av högskolans tillkomst och de idéer, tankar och visioner.

 

INBUNDEN. 2015-05-06.

 

 

 

Beställ här

Pionjär på de sju haven. Kapten Werngrens världsomseglingar 1839-1854.

 

Av Charlotte Röing.

 

Den osannolika historien om den första världsomseglingen under svensk flagg och andra spännande äventyr på de sju haven. Boken bygger på kapten Werngrens egna berättelser, loggböcker och anteckningar och är rikt illustrerad.

 

INBUNDEN. 2020-08-05.

 

 

 

Beställ här

© Copyright:: MezzoMedia AB

WEBB | produktion
& uppdatering

MezzoMedia formger, strukturerar och tillverkar hemsidor. Vi uppdaterar kontinuerligt och vårdar sidornas aktualitet. Med hjälp av den senaste tekniken ser vi till att de är lättanvända och överskådliga.

FÖRLAG | språk, form & tryck

Har du ett bokprojekt på gång?

I MezzoMedias förlagsverksamhet ingår tiotalet boktitlar. Vi formger, språkgranskar, illustrerar, ser till att boken hamnar hos rätt tryckeri och rätt distributör.